Lezzetli bir rotaya doğru yola çıkmaya hazır olun. Hatay künefesi kalbinizden sizi vuracak. Gastronomi şehrimiz Antakya için şimdi keşif zamanı.
Hatay denilince akla gelen ilk şeylerden biri kesinlikle o tadına doyum olmayan künefesi oluyor. Yedikçe daha fazla yemek istiyorsunuz. İnce ince kadayıf hem damağınızı hem de kalbinize tat katıyor. Hatay usulü künefe nasıl yapılıyor, malzemeleri nelerdir? Bunları cevaplayalım öncelikle.
Hatay Künefesi Tarifi İçin Malzemeler
Hatay Künefesi Tarifinin Püf Noktası ise; Şerbet ılık olup künefe pişer pişmez üzerine dökülür ve hemen servis yapılır. Hatay Künefesi Tarifinin Pişirme Önerisine gelecek olursak; Orta ateşte ocakta tepsiyi çevire çevire her tarafı eşit miktarda kızarana kadar pişirilir.
Hatay Künefesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Siz ben her lezzeti yerinde yemeği seviyorum en güzeli bu oluyor derseniz de size küçük bir öneri listesi yapabiliriz. Hatay da nerde künefe yenir?
Çınaraltı Künefe – Yusuf Usta’nın Yeri
Hatay Kral Künefe
Tarihi Bizim Künefeci